kiane en kiki

Wat is SCAD Belgium ?

SCAD Belgium’s Women to Women
Kiki Pauwels en Kiane Van Lindt, twee zussen en verwoede reizigsters met een groot hart ontmoetten Cletus Babu in 1993 tijdens een reis in het Zuiden van Indië. Zij waren onmiddellijk onder de indruk van deze man, die door iedereen verstoten parias hielp. In 2008, na nieuwe contacten, hebben zij  een solidariteitsketting in het leven geroepen tussen de vrouwen in België en de vrouwen van Tamil Nadu. Geld wordt hier verzameld om ginder een kleine kudde aan te schaffen waarmee er verder gekweekt kan worden: een origineel cadeau-concept. 

Hoe werkt dit ? Zie rubriek: "Hoe helpen"

Marie Roussel-Ooms heeft het voorzitterschap van Scad Belgium’s Women to Women op 1 januari 2016 overgenomen van Kiki Pauwels, die erevoorzitter blijft en verder Marie bijstaat.

 Scad Belgium maakt tegenwoordig deel van “SOS-Zoutmijnkinderen India vzw” met zetel in Roeselare. Hun doel is de Indische NGO SCAD (Social Change And Development) financieel te ondersteunen. Deze NGO, gelegen in het zuiden van Indian nl. in de staat Tamil Nadu, is in 1985 gesticht door Dr Cletus Babu en wordt door hem en zijn vrouw Amali beheerd.

 Dank zij SOS Zoutmijnkinderen-India vzw hebben we een project lopend bij de Koning Boudewijnstichting. Sinds 1 januari 2018 hebben we een nieuw gezamenlijk project bij de Koning Boudewijnstichting: een dertigtal dorpen gelegen in het district TUTICORIN in de staat van Tamil Nadu helpen bij de verdere ontwikkeling. Dit omvat een betere infrastructuur van de dorpen (regenwater opslaan, waterleidingen, verharde wegen, …), jobcreatie voor 250 vrouwen ( kleinveeteelt, naaiatelier…), het moderniseren van scholen (didactische en sportmateriaal, …), sanitaire voorzieningen, drinkwater, moestuin, fruitbomen en het ondersteunen van mensen met een beperking en bejaarden.

We vormen een groep dames uit verschillende provincies en verenigen ons om de twee maanden om nieuwe activiteiten en sponsoring te bedenken en op te volgen. Help je ons graag, ga dan naar Rubriek HOE HELPEN. 

wat is scad DrCletus


Wat is SCAD India ?

SCAD (Social Change and Development) is een betrouwbare Indische organisatie, die ijvert voor ontwikkeling en sociale kentering in Tamil Nadu, een bijzonder misdeeld gebied in het Zuiden van India.

Cletus Babu, stichter van SCAD, nam 27 jaar geleden samen met een handvol vrienden de beslissing zich te wijden aan de armsten der armen. Vandaag, samen met zijn echtgenote en een ploeg vrijwilligers, helpt hij 600.000 mensen in 600 dorpen. Hij voorzag het gebied in 3 verschillende districten van putten drinkwater, stichtte werkplaatsen, zorgde voor de inrichting van basis- en secundair onderwijs, gymnasiums en technische scholen (ingenieurs, verpleegsters, beroepsonderwijs), dit alles toegankelijk voor de laagste kaste van de onaanraakbaren. Hij ontfermde zich over verlaten bejaarden en achtergelaten gehandicapte kinderen en stichtte een dispensarium voor melaatsen.

SCAD is pionier op het gebied van ontwikkeling van hernieuwbare energie : verschillende onderzoeksprogramma’s om afval te gebruiken voor de productie van energie lopen nu op de campus van Cheranmahadevi (waar vele scholen en instellingengevestigd zijn).

Sinds het begin van zijn mecenaat is de toestand in de dorpen enorm verbeterd, ook al dienen nog vele acties ondernomen te worden, zoals b.v. het bijstaan van vrouwen om meer autonomie te verkrijgen in het kader van de “Self Help Groups” via de microfinanciering. Er zijn reeds 3000 groepen die aan zelfbeheer doen, maar vele vrouwen staan nog op de wachtlijst om een kleine veestapel op te bouwen.

SCAD is erkend door de hoogste staatsinstanties wegens zijn efficiëntie en vernieuwende werkkapaciteit, die tot doel heeft sociale ommekeer en ontwikkeling te bezorgen aan duizenden mensen onder de armsten van Tamil Nadu. Scad krijgt geen staatssubsidies en is dus politiek onafhankelijk.

                                                                                       Klik hier om onze presentatie te bekijken

scad india

 

Hieronder vindt u een film over de "self help groups" en welke projecten via deze weg allemaal gerealiseerd kunnen worden.

Hieronder vindt U een film over een lokaal initiatief: Bomen planten, uitgelegd door Cletus Babu.

 

Meer informatie over SCAD India zelf

scad_india

 

 

 

FaLang translation system by Faboba