2018

-prachtige reis in India in januari met 23 deelnemers. Aan 75 vrouwen van  vrouwengroepen hebben we 20 000 roepies geschonken waarmee ze elk  een kleine kudde geiten kunnen kopen om hiermee verder te kweken.

-Op 4 maart waren we aanwezig op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond te Wilrijk.

-Einde maart  hebben we bestelbonnen voor terras- en tuinplanten opgestuurd. >De planten zijn geleverd einde april op 5 verschillende locaties. Prachtige opbrengst mede dank zij de nieuwe leden (inleefreis januari).

-Op 27 mei is er een pianorecital met Marie-Sophie Mosnier geweest bij Marie Roussel-Ooms. Mooi resultaat: 50 aanwezigen. Dank aan het muziekcomité!

-Op 9 september is er een concert in Zwijndrecht ten voordele van Scad Belgium

-Op 27 september wordt er een theatervoorstelling gegeven in Brussel om 19u30 door de groep Philantroupe . Zij spelen er ”Venise sous la neige”. Heb je interesse, stuur ons een bericht via de rubriek “Contacteer ons”

-op 7 oktober 14u tweedehandsverkoop kinderkledij, materiaal en speelgoed in parochiezaal De Rozenkrans, Heistraat Wilrijk. Ouders en grootouders zijn hartelijk welkom!

-Op 20 oktober viert SOS-Zoutmijnkinderen –India vzw zijn 20jarig bestaan en start een jubileumjaar. Dr Cletus en zijn vrouw zullen een week in België verblijven.

-Onze lekkere marsepeinen pralinen zijn te bestellen vanaf oktober

-Op zaterdag 10 november wordt een gezelschapsspelnamiddag georganiseerd. Info volgt

 

-Winter in Antwerpen met zijn kerstmarkt : we zullen er staan en verkopen Indische en zelfgemaakte artisanale producten. Datum volgt

 

2017

We zijn het jaar goed begonnen met een voorstelling van het echt Antwaarps teater’We hebben ons hart kunnen ophalen met het stuk ‘Heur huis is onze thuis’.

In april zijn we gestart met de verkoop van bloemen en planten voor de tuin.

Tijdens de zomer konden  de kinderen deelnemen aan een naaiatelier.   Elk begin is moeilijk, maar sommigen hadden duidelijk talent.

In oktober werd er een spelletjesnamiddag’ (voor volwassenen) georganiseerd.  Alles werd toegelaten : scrabble, kaarten, rummikub …. De deelnemers waren enthousiast en vroegen om meer

Tijdens de herfst ging de jaarlijkse verkoop van marsepein en pralines door.

 We waren ook aanwezig op de kerstmarkt van Antwerpen. In het ‘goede doelen chalet’ dat ons voor 1 dag gratis werd aangeboden door de stad hebben we onderleggers, sjaals, confituur, kaarsen …. verkocht.   Helaas speelde het slechte weer ons parten… we zagen maar weinig klanten. Maar volgend jaar staan we er weer! 

We stonden ook op 3 tweedehandsbeurzen’ van de ‘Gezinsbond. Daar verkochten we kinderkleding en speelgoed, ons geschonken door sympathisanten.

Gedurende dit jaar hebben we ook de ‘reis naar Indië’ voorbereid. Samen met de afdeling van Roeselare hebben wij ons nieuw project aan de Koning Boudewijnstichting voorgesteld … met succes                                            ( mededeling 128/3000/00012 )

 

2016

Op 11 en 12 december waren wij aanwezig op de KERSTMARKT te Antwerpen. In een chalet speciaal ingericht voor goede doelen hebben we Indiase producten verkocht naast sjaals, ayurvedische zepen, kaarsen, confituur e.d.

Op 10 december hebben we deel genomen aan een brocante, die plaats gevonden heeft in Edegem. We hebben er grotendeels tweedehands kinderkledij en speelgoed met succes verkocht. 

Op 17 november ging onze veiling door. De veiling was een echt succes en heeft €1.475 opgebracht. Het bedrag zal in januari aan Cletus overhandigd worden.

Op 15 oktober was de werelddag van de landelijke vrouwen; in dit kader hebben leden en sympathisanten van Scad een aantal activiteiten zoals diner-bridge, concert, vieruurtje, drink in het voordeel van de landbouwvrouwen van het zuiden van India.  

Zaterdag 10 september werd er een sportieve samenkomst georganiseerd voor kinderen tussen 7 en 12 jaar: een “ Mini Golf” in Antwerpen bij Marie Roussel-Ooms. De bedoeling was om aan jonge kinderen en op een ludieke manier, uit te leggen wat SCAD is en betekent. Allen keerden gelukkig en moe naar huis met een leuk cadeautje!  Een mooie schoolmap met documentatie zodat ze hun verhaal kunnen delen op school of met vriendjes, in de hoop zo ons project SCAD verder te helpen.

Begin september starte de jaarlijkse verkoop van onze lekkere marsepeinpralines en marsepeinrepen tot eind december.

Eind maart mocht SCAD voor de zesde keer een volle zaal sympathisanten boeken naar aanleiding van de traditioneel geworden ”Echt Antwaarps Teater” voorstelling. Met deze keer “Amai Mijne Rug”, werd ons een positieve mini levensles gegeven, waar wij konden ervaren dat goed begrepen vaudeville toestanden konden uitmonden in een nieuwe wending van het dagelijkse leven.

Van 9 maart tot en met 13 maart  waren we zoals elk jaar aanwezig op de CREATIVA beurs. Creativa, de grootste hobbybeurs, trekt jaarlijks enorm veel volk aan.Onze vrijwilligsters krijgen hier de gelegenheid om allerlei producten te verkopen die vervaardigd zijn door de vrouwen van Zuid-India en kunnen ze ook meer informatie geven over onze vereniging en over het werk dat we realiseren.

 

2015

16 oktober was de  werelddag van de landelijke vrouwen; in dit kader hebben leden en sympathisanten van Scad een aantal activiteiten zoals diner-bridge, concert, vieruurtje, drink in het voordeel van de landbouwvrouwen van het zuiden van India.  

20 september was een prachtige zonnige dag, autoloos en er vond ook een wandelrally plaats in Mechelen.  Deze rally werd een groot succes dankzij de uitstekende voorbereiding van André en Jacqueline Costa maar ook door het grote aantal deelnemers.

Dit jaar waren wij ook aanwezig op de CREATIVA beurs die plaats vind op de Heysel in Brussel ! Tijdens deze vier  dagen stonden onze vrijwilligers er om spulletjes te verkopen ten voordele van de vrouwen in Tamil Nadu.

  

2014  Veiling voor het goede

Op donderdag 2 oktober ging voor de derde keer onze bekende veiling door.De spullen die we veilen zijn allemaal gekregen. We controleren ze op schade en verkopen ze daarna per opbod. Elke keer zijn het aldus verschillende spulletjes wat onze veiling telkens opnieuw aantrekkelijk maakt. Ook deze derde keer waren er nieuwe deelnemers samen met enkele vaste gasten. 

We hadden dit jaar alvast  de CREATIVA beurs in Brussel ! Tijdens vier volle dagen stonden aldaar veel van onze vrijwilligers die voor honderden euro's spulletjes hebben verkocht.

Op 2 april 2014 verzamelden alle leden en sympathisanten in het  "echt Antwaarps theater".  Daar werd een voorstelling gegeven te voordele van Scad Belgium's Women for Women: "Alice en Maurice Pastis "! De zaal zal helemaal vol.  Alvast bedankt aan iedereen die er was.  


2013 Lopen voor een koe                                      

Tussen maandag 25 maart en donderdag 28 maart organiseerde een lid van onze organisatie, Nicole Peeters, een sponsorloop in de Sint Gerardus school in Diepenbeek. Deze actie met als motto 'lopen voor een koe' had veel succes. De kinderen van het bijzonder onderwijs rolden, fietsten en wandelden ten voordelen van SCAD Belgium. Er was een grote inzet van zowel de leerlingen als de leerkrachten, wat van die dag een fantastische dag maakte.  De opbrengst van deze dag zal persoonlijk aan Cletus en zijn vrouw Amali Babu worden gegeven op drie mei.  Want op deze dag bezoekt Cletus en zijn vrouw de school, ook Nicole en de voorzitster van SCAD Kiki zullen aanwezig zijn.

Klik hieronder om de powerpoint te zien die Nicole maakte...

scad in actiebuso actiebuso actie

FaLang translation system by Faboba